Παπάγια - Ζεόλιθος

PapayaΣαπούνι με λάδι παπάγιας (EB) του φυτού Carica Papay, το οποίο ευδοκιμεί στις τροπικές ζώνες της Αμερικάνικης Ηπείρου. Πρώτη φορά καλλιεργήθηκε στο Μεξικό για τα εξωτικά, νόστιμα φρούτα του.

Το λάδι παπάγιας είναι ιδιαίτερα πλούσιο σε Omega-9 λιπαρά, ενώ η περιεκτικότητα του σε ελαϊκά οξέα (oleic acids, μέχρι και 74%) είναι παρόμοια με εκείνη του ελαιόλαδου. Οι ινδιάνοι της Λατινικής Αμερικής χρησιμοποιούσαν τους αλεσμένους σπόρους παπάγιας για τη παρασκευή αλοιφών κατά των δερματοπαθειών. Πραγματικά, σύγχρονες έρευνες δείχνουν πως το λάδι παπάγιας έχει αντιφλεγμονώδεις, αντιμυκητιακές και αναλγητικές ιδιότητες.

Οι ιδιότητες του έλαιου παπάγιας δεν τελειώνουν όμως εκεί. Το λάδι παπάγιας είναι ιδανικό για την ενυδάτωση της ευερέθιστης και ώριμης επιδερμίδας. Είναι πολύ απαλό, θρεπτικό και έχει την ιδιότητα πως "παγιδεύει" το νερό της επιδερμίδας - δεν επιτρέπει στην επιδερμίδα να χάνει την φυσική υγρασία της (TWL: Transepidermal Water Loss).

O ζεόλιθος είναι ένα από τα πλέον πολύτιμα προϊόντα της Ελλάδας και της ευρύτερης περιοχής της Θράκης. Πρόκειται για ένα φυσικό πορώδες υλικό με τεράστια ιοντοανταλλακτική ικανότητα, χάρη στην οποία μπορεί να καθαρίζει την επιδερμίδα δεσμεύοντας μέταλλα και οργανικές ενώσεις. Ουσιαστικά λειτουργεί ως προϊόν αποτοξίνωσης της επιδερμίδας (detox). Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες ο Ζεόλιθος φαίνεται να προστατεύει το pH της επιδερμίδας, διατηρώντας το σε "ιδανικά" επίπεδα (μεταξύ 7,35 και 7,45).

.

 
 

Επικοινωνία

Τηλ: (+30) 215 5158 807
Κιν: (+30) 698 3585871
Email: elen@ellensoap.gr

Επικοινωνια

Back to top